Skip to main content

Ontmoeting tussen de HR managers van Facta non Verba op 3 november 2016 groot succes

Delen is vermenigvuldigen, in dat kader hebben we als Facta non Verba leden onze HR managers uitgenodigd om een middag met elkaar op te trekken. HC Rotterdam, inmiddels een beetje de thuisbasis van de vereniging, bleek opnieuw een prima locatie om een dergelijk evenement te organiseren. Competitief en met een missie om te presteren, daar staat deze Hockeyvereniging voor, evenals de vereniging Facta non Verba. Geen woorden maar daden en zonder al teveel op smuk.
 
De verschillende programma onderdelen hebben antwoorden en nieuwe inzichtengegeven rond de arbeidsmarkt van 2020. Voor welke uidagingen we met elkaar staan maar vooral hoeveel een goed en actief netwerk kan betekenen voor een organisatie. Veel actuele HR thema’s kunnen binnen Facta non Verba met elkaar worden aangepakt en daarbinnen kan kennis en kunde worden gedeeld.
 
Met veel enthousiasme werd de workshop Matchen ontvangen waarmee we als leden graag in de praktijk wilde laten zien hoe zo’n match tussen beschikbare kandidaten en de aangesloten organisaties eigenlijk tot stand komt en hoe dus die bijeenkomsten 8 x per jaar worden ingevuld. Resultaat 7 kandidaten direct uitgenodigd om binnen het netwerk een oriënterend gesprek aan te gaan.
 
 
Ben Rogmans van de IG Group heeft op zijn eigen wijze inzichten gegeven in de arbeidsmarkt 2020. Helder werd door Ben geschetst wat we wel en wat vooral ook niet meer moeten verwachten als het gaat om specifieke beroepen en functies. Aansprekende voorbeelden hielpen bij de beeldvorming van hoe hij verwacht dat het eruit kan gaat zien op de toekomstige arbeidsmarkt en wat dat betekent voor de huidige en toekomstige personele inzet en scholingsvraagstukken.
 
Een andere uitdaging binnen de organisaties van Facta non Verba is het uitplaatsen/herplaatsen van kandidaten meteen minimale opleiding en eenzijdige werkervaring. Om dit (vooraf door de aanwezige aangegeven thema) te behandelen werd gekozen voor een presentatie van Careermaker, mogelijkheden bij een aantal leerwerk trajecten waarbinnen kandidaten kunnen worden omgeschoold naar nieuwe banen.
 
 
Hoezeer we te maken hebben met vakjargon, aannames, oneliners en andere spreekwoordelijke zaken als het gaat over arbeidsmobiliteit werd nog eens glashelder tijdens de enorm aansprekende presentatie van Prof Dr. Flip van der Wal. Hij sloot de middag af met 45 minuten resumé van wat er allemaal komt kijken bij mobiliteit van mensen.
 
Als extra actie voor kandidaten die in mobiliteit zitten bij de organisaties werd een Hoge Hoed moment afsluitend toegelicht. Alle aanwezigen kregen gelegenheid een nummer te trekken uit een Hoge Hoed wat correspondeert met een mobiliteit kandidaat uit het netwerk.
 
Zo hebben we niet een” zakje snoep” meegekregen aan het eind van het feestje maar hebben we 35 kandidaten gekoppeld aan nieuwe werkgevers. De opdracht bij dit moment was om ervoor te zorgen dat er minimaal 1 actie wordt ondernomen voor de bewuste kandidaat.
 
De eerste matches op nieuwe werkervaringen zijn 2 weken later al een feit.
 
Zoals gezegd GEEN WOORDEN MAAR DADEN dat voelt goed!.

  • Hits: 1234