Skip to main content

Inspiratie middag Facta non Verba groot succes

andersMet super veel plezier en enthousiasme is gisteren de inspiratiemiddag van Facta non Verba vorm gegeven en gehost door Paul Smit. Wat een aansprekende manier om het menselijk brein onder de loep te nemen, en.... wat zijn we toch eigenlijk rare maar moooie wezens. :) Het voortraject voor deze succesvolle middag van ons netwerk Facta non Verba werd al prima vormgegeven door inbreng van Jaap Voermans, eveneens werkzaam bij Novella, die met veel verve de mogelijkheden van een dergelijk netwerkmoment  heeft toegelicht tijdens een persoonlijke kennismaking. Nadat de keus was gemaakt om het samen op te gaan tuigen is er steeds de zo belangrijke goede en snelle communicatie geweest met zowel Jaap als zijn collega Lonneke van Dasler. Dat maakt al het verschil en geeft vertrouwen in de fase voorafgaand aan het toch ook belangrijke jaarlijkse evenement,  voor specifiek de beslissers op HR van de verenigde leden en nieuwe gasten aan tafel. Uitnodigingen, congresbeeld, badges en definitief programma was binnen 3 weken helder en dat gaf rust en voldoende tijd om de gasten uit te nodigen. Zeker zo belangrijk voor een dergelijk evenement is de locatie. We hebben als Facta non Verba de locatie van Hockey Club Rotterdam als thuis basis en dat was wederom dik voor elkaar.

Niets is te veel, alles wordt in goed overleg geregeld. Grote flexibiliteit en gastvrijheid.
Prima catering en hospitality richting de bezoekers van deze middag.

Het programma wat Paul Smit verzorgd is inspirerend en compleet. Met veel humor en op een aansprekende manier wordt je als gast meegenomen in verschillende manieren van denken van het menselijk brein. Daar waar iets moet veranderen lijken allerlei wegen onnodig om te onderzoeken, want iets gebeurt echt alleen er spraken is van PASSIE of NOODZAAK.

Dat betekent nogal wat voor alle uitdagingen waar we als regio voor staan als het gaat om arbeid, leven, wonen, ontwikkelen. In het programma is een natuurlijke break opgenomen waarna wordt vervolgd met twee korte flitspresentaties, in dit geval door relaties van Facta non Verba.

Een goed moment om net even iets dichter bij de werkelijkheid te komen van de thema's die deze middag centraal stonden.

  • Samenwerken ( binnen ons netwerk)
  • Innoveren
  • Een leven lang Leren

En dan ... het World Café, een prima werkvorm om je gasten uit te dagen alles wat ze vinden en dus delen, ook te noteren. En dat gebeurde binnen de 3 rondes die ervoor staan werden de ronde tafels eerst bekleedt met witte tafellakens steeds verder volgeschreven.

Alles wat geopperd werd kon je kwijt, niets was te gek en veel nodigde uit tot delen van inzichten en kennis, maar ook het delen van gezamenlijke vragen rond onderwerpen waar nog niet direct een antwoord op was.

Winst van dit World Café moment: Vertrouwen ook al waren er veel gasten die elkaar voor het eerst ontmoetten.

Connectie

Grote brainstorm met veel verschillende inzichten Herkenning

Uitkomst: De mens blijft centraal en heeft regie mogelijkheden

Een middag om met veel genoegen op terug te kijken, op terug te komen maar vooral ook om met de uitkomsten verder te gaan.

Aanrader!

  • Hits: 751