Skip to main content

Ministerie van Defensie

Werken bij Defensie
Werk je bij Defensie, dan wordt er veel van je verwacht. Maar je krijgt daar ook veel voor terug. Een goed salaris, doorgroeimogelijkheden en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals voorzieningen om werk en privé goed te combineren. Defensie investeert in jou gedurende je loopbaan. Ook in je persoonlijke ontwikkeling. Je komt in een werkomgeving die aantrekkelijk is voor brede groepen in de samenleving. Afkomst, geslacht, geaardheid of huidskleur spelen hier geen rol. Het gaat erom wat je kunt en doet.

 

Werken als burger
Ons burgerpersoneel zijn de specialisten die zowel in binnen als buitenland vanuit hun eigen vakgebied een bijdrage leveren aan vrede en veiligheid. Zij zorgen bijvoorbeeld voor het aankopen, ontwikkelen en onderhouden van hoogwaardig materieel, het bieden van gezondheidszorg of het ontwikkelen en ondersteunen van uiteenlopende ICT vraagstukken. Als burgerpersoneel kun je aan de slag bij zowel de krijgsmachtonderdelen als bij de ondersteunende onderdelen.

Werken als militair
Een militaire functie bij Defensie is een wereld van verschil als je dit vergelijkt met een kantoorbaan, waarbij je van 9-tot-5 aan het werk bent. Het leven van onze militairen is afwisselend, avontuurlijk, vaak veeleisend en soms ook geestelijk en lichamelijk zwaar. Je kunt worden uitgezonden naar een crisisgebied, waar ook ter wereld.

Ex-defensiemedewerker: een ideale werknemer
Onze ex-defensiemedewerkers zijn met recht defensietalenten. Ze hebben namelijk veel nuttige ervaring opgedaan, zowel op mentaal vlak als vakinhoudelijk. Benieuwd naar onze talenten? Check dan hun profielen via de link 'Bekijk profielen van onze defensietalenten' hieronder!